3 tips for å bli mer tilfreds i hverdagen

Å være glad er et valg du tar. Noen dager er det lettere og andre vanskeligere å ta valget om å være glad, men man har alltid et valg om å smile uansett hvilken situasjon man er i. Du bestemmer hvordan du reagerer i forskjellige situasjoner, og dette er heldigvis noe du kan trene på! Her er tre ting du kan gjøre for å bli mer tilfreds i hverdagen.Komplimenter mennesker rundt deg.

Når du får noen andre til å smile, gjør det noe godt med deg selv også. Når du liker noen andres genser, fortell dem at du synes genseren er fin. Hvis det er et barn du føler oppfører seg eksemplarisk, high five foreldrene. Og ta deg tid til å kommenter ting på sosiale medier som får deg til å stoppe opp og virkelig legge merke til hva som har blitt lagt ut. Det er de små tingene som lyser opp dagen til andre og noe av det lyset kommer tilbake på deg selv.

Spill favoritt musikken din.

Når du er grinete og lei, koble telefonen din oppimot en høyttaler eller et headset og spill av favoritt musikken din. Du kan ikke være sur, men du danser rundt for deg selv.

Skriv ned tre ting du er takknemlig for.

Flere forskningsstudier viser at å praktisere takknemlighet gir mange gode helseeffekter. Dette kan være fysiske, psykiske og sosiale effekter som påvirker oss i hverdagen. Praktisering av takknemlighet kan gi deg et sterkere immunforsvar og lavere blodtrykk. Det kan hjelpe deg til å trene mer, at du er mer positiv, optimistisk og glad. Det kan også føre til at du er mer hjelpsom mot andre og at følelsen av ensomhet blir mindre.

Det du skriver ned kan være alt fra kjærligheten du føler for en person til at solen skinte i dag. Det er bare du som bestemmer hva du er takknemlig for.

Det som skjer når du begynner å registrere positive ting vil du etter hvert oppleve at automatiske negative tanker og følelser blir mindre framtredende, særlig hvis det gjøres regelmessig. Dette er fordi du flytter fokuset ditt fra negativt til positivt tankemønster.

Takknemlighet lar oss feire nåtiden ved å sette fokus på de positive følelsene!

Innlegget er inspirert av dette innlegget: http://www.lifestyleinspire.com/choose-happy-daily-actions-toward-contentment-least/