6 enkle steg for å starte en meditasjons praksis

Første ting, først; hva er meditasjon?

Meditasjon er en måte å trene hjernen din og bli mer tilstede i dagen din. Meditasjon har blitt brukt i århundrer som en måte til å transformere sinnet, utvikle konsentrasjon, klarhet og følelsesmessig positivitet. Det finnes mange typer meditasjoner, Mindfulness meditasjon, Zen meditasjon, Mantra Meditasjon for å nevne noen. Fokuset i dette innlegget vil være Mindfulness meditasjon.Meditasjon kan du enkelt sette av tid til i hverdagen din og du kan høste fordelene med en gang. Det er bevist at meditasjon øker fokus, booster immunforsvaret ditt, reduserer angst og øker optimisme og bevissthet.

Å begynne en meditasjons praksis kan høres litt skummelt ut, men den kan holdes utrolig enkelt!

1. Finn din plass.

Finn et rolig sted å sitte når du mediterer. Mitt favoritt sted er i hagen på sommeren, med litt fuglekvitter og lite støyende lyder. På vinteren lager jeg meg en egen krok et eller annet sted i huset som er «min» plass. Stedet forandrer seg fra vinter til vinter, men jeg lager som regel kroken i et annet rom enn der TVen er. Finn det stedet som du er komfortabel med og som du kan sitte nogenlunde uforstyrret.

2. Hold det enkelt.

Ikke hopp rett ut i innviklede meditasjons metoder. Hold det enkelt ved å sitte stille og fokusere på pusten, dette er Mindfulness meditasjon. Du kan gå over til mer kompliserte metoder når du har praktisert en stund.

Når jeg mediterer bruker jeg noen ganger noe som kalles firkant-pust. Da ser jeg for meg en firkant og følger «streken». Når jeg puster inn teller jeg til fire og «ser» fra venstre, nedre hjørne til venstre, øvre hjørne, så holder jeg pusten i fire mens jeg «flytter» blikket over til høyre siden, puster ut og teller til fire og «ser» fra høyre, øvre hjørne til høyre, nedre hjørne, deretter holder jeg pusten i fire mens jeg «flytter» blikket fra høyre til venstre side. Og så gjentar jeg dette i minimum fem minutter.


3. Start i det små.

Noen sitter å mediterer i en time (eller lengre!), men i begynnelsen kan det være greit å starte i det små med f.eks. fem minutter. Sett en timer på telefonen din så slipper du og tenke på tiden. Øk lengden på Mindfulness meditasjonen ettersom du blir komfortabel.

4. Pass på holdningen din.

Holdningen din er viktig å passe på mens du mediterer. Du burde sitte komfortabelt, men ikke for komfortabelt. Du velger selv om du vil sitte på gulvet eller på en stol. Bruk pledd og puter til å støtte oppunder deg selv. Det viktigste er at du har en rett ryggrad. Se for deg at det sitter en snor på toppen av hodet ditt som trekker deg opp mot himmelen.

5. Bare pust.

Ved Mindfulness meditasjon er det pusten din du skal fokusere på. Tanker vil komme og gå, disse lar du bare gå. Vedkjenn tankene, og gi slipp.


6. La det bli en vane.

Ved la meditasjons praksisen bli en vane, skaper det gode endringer hos deg selv i form av fordelen som ble nevnt over. Sett av tid i kalenderen din eller sett på en alarm på telefonen din. Og husk at du starter i det små, så du behøver ikke å sette av mye tid. Og sett av tiden der det passer deg best i løpe av dagen.

Dette innlegget er inspirert av: https://www.bohoberry.com/beginning-meditation/