6 tips for en mindre stressfull hverdag

Noen ganger er de enkleste tingene de mest vanskelige å få til. Det er heldigvis veldig små endringer som skal til før man sparer seg for noe stress og mer tid til det man vil.  • Ha en oversikt over dine og evt. andre i husholdningen sine aktiviteter

Bruk en felles digital kalender eller lag et kommando senter. Hvis du søker på “diy command center” på Pinterest kommer det mange gode og geniale måter å gjøre det på.

  • Planlegg middager og handleturen

Dette har du helt sikkert hørt før, men hvis du bruker 20-30 minutter på f.eks. søndager til å planlegge disse to tingene sparer du ikke bare penger, men også en del tid fordi du slipper å løpe innom butikken hver dag på desperat jakt etter dagens middag.

  • Delegering

Bor du med andre? Lag en oversikt over hvem som skal gjøre hvilke husarbeidsoppgaver. Barna kan også hjelpe til med lettere gjøremål som f.eks. å gi hunden mat.

  • Lag tid til deg selv

Sett av 30-60 minutter minimum annen hver dag til å gjøre akkurat det du har lyst til. På denne måten får du ny energi og klar for å gå på andre mer “kjedelige” oppgaver.

  • Sett av tid til spontane aktiviteter

Hvis kalenderen er stappfull hele tiden kan man bli overveldet av alt som skal gjøres og alt kan rakne hvis foreldrene dine plutselig kommer på kaffebesøk. Sett av tid i kalenderen til “down time” hver dag i tilfelle. Hvis det viser seg at denne tiden ikke blir brukt har du endelig tid til å sette deg ned litt tidligere i sofaen.

  • Husk å leve!

Hverdagen består av de aktivitetene vi , bør og vil gjøre. Ta deg også tid til “vil” aktivitetene!