Hva er egentlig aromaterapi?

Oppdatert: 13. apr.

Historien til aromaterapi er svært gammel. Mennesker har bruker urter og planter siden tidenes morgen (nesten) til å forebygge og for å behandle sykdom. Både i kinesiske og egyptiske skrifter skrives det om destillasjon av aromatiske oljer fra planter til medisinsk bruk.

Aromaterapi er når man bruker eteriske oljer topisk (på huden), aromatisk (inhalasjon) og innvortes. Mange bruker eteriske oljer i hudpleierutiner, i badevann eller i matlaging.

Planteoljene som brukes er veldig potente, svært konsentrerte, stoffer, og ved bruk er mottoet "less is more" en god huskeregel.


Aromaterapi er en alternativ behandlingsform og brukes som oftes som et velværetiltak, men kan også brukes for å forebygge, lindre og redusere fysiske og psykiske plager. Aromaterapi kan være aktuelt for deg som søker nye måter å finne ro og velbehag på.


Hos Studio Mjuk tilbyr vi flere aromaterapibehandlinger. Den mest populære er:


AromaTouch Technique®

Denne behandlingen går ut på å legge eteriske oljer på ryggen og på føttene. Teknikken kombinerer de unike fordelene av menneskelig berøring og eteriske oljer, og skaper en helhetlig velvære opplevelse. De eteriske oljene som blir bruk i AromaTouch ble valgt ut for deres individuelle egenskaper, så vel som hvordan de fungerer sammen.


“The AromaTouch Technique was developed to maximize the benefits of essential oils. Its powerful benefits can be effectively delivered equally well by both the novice essential oil enthusiast and the professional health practitioner.” – Dr. David K. Hill

Lær mer om AromaTouch i denne podcast episoden: The Magic of the AromaTouch Technique


Opplev effekten av eteriske oljer - prøv aromaterapi i dag <3


Kilder

Rognlien, Bernt; Grimsgaard, Sameline: aromaterapi i Store medisinske leksikon på snl.no. Hentet 11. april 2022 fra https://sml.snl.no/aromaterapi

Nordbrenden, Unni. (u.å.) Hva er aromaterapi. Hentet fra: https://behandler.no/hva-er-aromaterapi/

doTERRA. (u.å.) AromaTouch Technique. Hentet fra: https://www.doterra.com/US/en/aromatouch-technique