Hvorfor en morgenrutine er en god ide

Er du en person som ser på seg selv som en nattugle? Vil du sove så lenge som mulig før du stresser i vei på jobb? Er du alltid noe demotivert og har lite overskudd? Å ha en god morgenrutine setter tonen for hele dagen, test det og finn ut om det er noe for deg!Prøv å sett ned tempo på morgenen og lag deg en rutine som inkluderer:

  • Bevegelse

  • Stillhet

  • Bekreftelse

  • Lesing

  • Skriving/planlegging

Vi har bare en viss mengde energi og viljestyrke når vi våkner om morgenen og det blir mindre og mindre av det ettersom du tar avgjørelser i løpe av dagen. Om morgenen tar du mange små avgjørelser. Du avgjør hva slags klær du skal ha på deg, hva du skal spise til frokost, hvordan du skal se ut på håret osv. Prøv å la den første timen av dagen din gå av seg selv uten å ta alle disse små avgjørelsene. Min morgenrutine har variert veldig det siste året. Jeg gikk først fra utdanning til en jobb et stykke fra der jeg bor, så til en jobb med kort reiseavstand. I år har jeg bestemt meg for at en skikkelig morgenrutine skal på plass og så langt er jeg veldig fornøyd. Min morgenrutine ser slik ut.


Bevegelse

Det første jeg gjør når jeg våkner er å gjøre noen yoga øvelser i senga eller på gulvet. En liten strekk om morgenen er kjempe godt for å fjerne søvnen fra kroppen og få i gang blodsirkulasjonen.


Stillhet

Jeg prøver å si minst mulig om morgenen mens jeg gjør disse aktivitetene. Jeg setter meg også ned i ca. 3-4 minutter og fokuserer på pusten. Dette hjelper meg til å klarne hjernen og jeg får mer fokus gjennom dagen.


Affirmasjoner

Dette er den delen av morgenrutinen min som jeg syntes var litt klein i begynnelsen, men jeg merker stor forskjell på selvtilliten min og hvordan dagen føles etter at jeg startet å gjøre det regelmessig. Mens jeg pusser tenner eller sminker meg sier jeg stille for meg selv: “jeg er god nok”, “dagen i dag er god og jeg er klar for å møte den”, “hver dag er jeg et skritt nærmere drømmene mine” og “jeg er takknemlig for menneskene i livet mitt og jeg vet de er like glad i meg som jeg er i dem”.


Lesing

Jeg prøver å lese 15 minutter hver morgen og da gjerne noe som utfordrer meg til å bruke hjernen. Temaene kan være selvutvikling, interessant forskning og mindfulness/yoga. Hvis jeg ikke får tid til å lese, setter jeg på en podcast mens jeg kjører til jobb med de samme temaene.


Skriving / Planlegging

Før jeg går ut døra om morgenen ser jeg over dagen min for å få et innblikk i hvordan dagen kommer til å bli. Jeg setter også opp husarbeid som jeg skal gjøre når jeg kommer hjem fra jobb. Noen dager skriver jeg også noen linjer om hva jeg er takknemlig for, særlig hvis jeg føler jeg kanskje kommer til å få en dårlig dag. Derfor jeg gjør det er for å minne meg selv på at jeg egentlig har et ålreit liv fylt med kjærlighet og gode ting.


Ble du inspirert til å lage deg en god morgen rutine? Det finnes mange gode tips og triks ute på nettet som kanskje passer deg bedre enn min morgenrutine. Prøv deg frem og finn det som passer for deg. Det er også viktig å huske på at en ny rutine trenger tid. Og hvis du er som meg vil den timen du står opp tidligere være vanskelig til å begynne med, men tro meg når jeg sier at det er verdt det i lengden.


Trenger du litt hjelp med å komme i gang? Her finner du en ukes challenge som handler om morgenrutine med mange av punktene som du har lest om i innlegget.