top of page

6 hacks for mestring i hverdagen

Følelsen av å mestre gir god psykisk helse. Opplevelsen du har av å ha krefter til å møte utfordringer og ha kontroll over eget liv kan senke stressnivået ditt.

Ha fokus på styrkene dine. Ikke nødvendigvis de fysiske styrkene dine, men de indre styrkene og ressursene du har. Å fokuserer på dine styrker gir utgangspunkt for en positiv tenkemåte. Du jobber med dine beste kvaliteter og forbedrer motstandsressursene dine. Å ha en positiv holdning kan også hjelpe deg med å ha mer fornuftige forventninger til deg selv og andre.


Ikke multitask. Gjør en ting om gangen. Hvis hjernen din er full informasjon og oppgaver du skulle ha gjort, finn et ark og ta en “Brain dump”.


Vær tilstede, oppmerksomÅ ha en regelmessig mindfulness praksis har vist seg å gjøre endringer i hjernen som gir forbedret kontroll og motstandskraft mot stress.


Fysisk aktivitet. Det er veldokumentert i forskningen at lett til moderat trening er med på å redusere og øke følelsen av velbehag.


Lær deg å slappe av. Lær deg pusteteknikker som kan hjelpe deg med å slippe spenninger.


Planlegg. Ha en overordnet plan for hverdagen, men ta også hensyn til at planer ikke alltid blir sånn man har tenkt.


Vær sosial. Ved å ha trygge og gode relasjoner blir vi mer motstandsdyktige mot stress. Plei de nære relasjonene du har og ha det gøy!


Kilder: Helsedirektoratet Psychology today


Siste innlegg

Se alle
bottom of page